MEHMET ZAHİD KOTKU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Vizyon: Ecdadın izinde, geleceğin zirvesine ulaşmaya çalışan, ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültürel alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip öncü nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.

Misyon: Maziden köklerini alan, ebediyete ilimle uzanan, Hakk’ı her daim gözeten, mamur etmeye memur olan, Edebini her zaman muhafaza eden, talimini izzetle yükselten, zamanını kendini yetiştirmeye ayıran, ahlak ve izan sahibi olan, her daim azim ve gayret sahibi, iyiliği karşılıksız yapan, davasını adaletle yücelten, Kitap ve Sünnet’i rehber edinen, “Oku” emrine tabi olan, tarafsız değil Hakk’a taraf olan, kalbi vatan sevgisi ile dopdolu, ufku tüm insanlığın hayrına dönük nesiller yetiştirmektir.

Başarılar:

Yabancı Dil: Ingilizce-Arapça
Servis Bilgisi: Talep durumuna göre servis vardır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 82-96 puan aralığında
Okulun Sınav Başarı Durumu: 12.sınıftan 85 öğrenciden mezun olan öğrencilerden 25´ii üniversiteye yarleşti.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: % 29,4
Sportif Etkinlikler: Voleybol takımı
Bilimsel Etkinlikler: AB., Tübitak ve teknofest projeleri hazırlıkları
Proje Çalışmaları: 5 ADET E-TWİNNİNG 17 ADET İNSAN MEKTEBİ-OKUMA DAVAMIZ PROJESİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus Projesi hazırlık çalışmaları devam ediyor.

WEB - https://konyamzkkizaihl.meb.k12.tr

Adres - MEHMET ZAHİD KOTKU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ , AYDINLIKEVLER MAH. NAİMA SK. NO 36 SELÇUKLU / KONYA

Yerleşim Yeri - Aydınlıkevler Mahallesi Naima Sokak No:36 SELÇUKLU / KONYA

Ulaşım Belediye Otobüsleri (45-47-52-53-56-67), Dolmuş (Aydınlık Evler-Cumhuriyet-Bin Konut) ve Tramvay (Şehitler Durağı)